Ekonomija     | 09.06.2021. 13:51 |

Općina Bosanska Krupa i ove godine podržava poljoprivredne proizvođače

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 9. juna (FENA) - Općina Bosanska Krupa je u ovogodišnjem budžetu osigurala 200.000 KM za poljoprivrednike i poljoprivredne proizvođače. To je nešto konkretnija financijska podrška u odnosu na prethodne godine, a najveći iznos će biti usmjeren na proljetnu sjetvu.

Pokušat će se u skladu s mogućnostima, barem donekle amortizirati posljedice loših vremenskih uslova, odnosno produžene zime.

-Ovih dana je pri kraju izrada Pravilnika o općinskim novčanim podrškama za 2021. godinu, a ni ove godine neće izostati podrška poljoprivrednicima i poljoprivrednim proizvođačima. Oko 130.000 maraka bit će dodijeljeno za proljetnu sjetvu. Pokušavamo na najbolji mogući način podržati naše poljoprivrednike, pogotovo uzevši u obzir procjene da će zbog loših vremenskih uslova poljoprivredna godina biti nešto slabija od prethodne - potvrđeno je iz nadležne općinske službe.

Dio budžetskih sredstava namijenih za poljoprivredu bit će usmjeren i kao podrška u proizvodnji krastavaca – kornišona, malina, te plasteničke proizvodnje.

Pomoći će se uzgoj pčelinjih zajednica i pčelarstvo općenito, s obzirom da je to sektor koji je nažalost u posljednih nekoliko godina pretrpio velike štete.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana