Bosna i Hercegovina     | 09.06.2021. 14:28 |

Vlada Brčkog odobrila Nacrt zakona o javnoj imovini

FENA Saopćenje

BRČKO, 9. lipnja (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH na sjednici održanoj u srijedu odobrila je Nacrt zakona o javnoj imovini.

Gradonačelnik Distrikta Esed Kadrić kazao je da je ovo zakon na koji se dugo čekalo, priopćeno je iz brčanske vlade.

"Radi se o iznimno važnom zakonskom prijedlogu koji ćemo uputiti prema Skupštini Distrikta kako bismo omogućili intenzivnije postupanje po pitanju poslovnih inicijativa rješavanju mnogih drugih važnih pitanja u našoj lokalnoj zajednici. On će omogućiti da riješimo pitanje nedostajućih mjesta na mezarjima i grobljima za potrebe Islamske zajednice i Srpske pravoslavne crkve na području Brčko distrikta BiH", naveo je Kadrić.

Osim toga, kako je rekao gradonačelnik, novi zakon omogućit će i da se izvrše diobene bilance s JZU "Zdravstveni centar Brčko" te s JP "Komunalno Brčko", kao i da se po modelu specijalne pogodbe nastavi suradnja sa svim investitorima na području Distrikta koji budu zainteresirani za ulaganje u Distrikt.

"Ovaj zakonski prijedlog jako je dobar s aspekta daljnjih postupanja Vlade Brčkog u smislu gospodarskog razvoja i mogućnosti koje on nudi u smislu otvaranja novih radnih mjesta", kazao je gradonačelnik.

Članovi Vlade Distrikta na današnjoj sjednici usvojili su i Nacrt zakona o izmjenama Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima Brčkog na prijedlog Ureda za upravljanje javnom imovinom i započeli raspravu o Nacrtu zakona o igrama na sreću Brčko distrikta BiH, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom