Bosna i Hercegovina     | 09.06.2021. 14:35 |

Herceg u Stocu: Na konkretan način smo pokazali spremnost za suradnjom

FENA Saopćenje

MOSTAR, 9. lipnja (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg, zajedno sa županijskim ministrima Donkom Jovićem i Stjepanom Krasićem, boravio je u srijedu u radnom posjetu Općini Stolac, gdje je s dužnosnicima te općine razgovarao o projektima koji se provode u Stocu.

Posjet je započeo susretom s općinskim načelnikom Stjepanom Boškovićem, dopredsjednikom Općinskog vijeća Kazimirom Ragužem i zastupnicima u Skupštini HNŽ-a Marijom Bošković i Đurom Prkačinom, priopćila je Vlada HNŽ-a.

Tijekom sastanka istaknuta je dobra suradnja Općine i Županije, a posebno je istaknut projekt izgradnje vodoopskrbnog sustava "Dubravska visoravan" koji dijelom obuhvaća i općinu Stolac, kao i poboljšanje prometne infrastrukture s posebnim naglaskom na izgradnji magistralne ceste Stolac - Neum.

Također, naglašene su aktivnosti koje se u Stocu provode u sklopu Projekta energetske učinkovitosti, obnove, izgradnje i rekonstrukcije javnih objekata u HNŽ-u.

"Spremnost za suradnjom s općinskim strukturama vlasti, a na dobrobit svih građana Stoca, na konkretan način pokazali smo brojnim aktivnostima, poput odluke kojom je izgradnja magistralne ceste Stolac - Neum proglašena projektom od javnog interesa za našu županiju, ali i kroz niz drugih projekata iz područja vodoprivrede, obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi, pri čemu posebno mislim na Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba", kazao je Herceg.

Dodao je kako su na osobit način ponosni na Projekt energetske učinkovitosti u sklopu kojeg su obnovili brojne javne objekte na području HNŽ-a.

"Nakon obnove škole u Crnićima i izgradnje školske dvorane, izdvojili smo pola milijuna maraka za 'utopljavanje' zgrade srednje škole u Stocu", kazao je Herceg, koji je s domaćinima posjetio osnovnu i srednju školu, te JU Radimlja.

"Vlada je na sebe preuzela i obvezu financiranja prijevoza učenika, što je Općini Stolac, ali i drugim općinama u Županiji, ranijih godina predstavljalo ozbiljan financijski teret", rekao je Herceg.

Naglasio je kako će Vlada HNŽ-a nastaviti podupirati manifestacije koje su od značaja za Općinu, kao što su srednjovjekovni sajam "Stolačka tarča" te sajam Hercegovački plodovi Mediterana, koji prepoznaje i snažno zagovara povezivanje domaće poljoprivredne proizvodnje i turizma.

Načelnik Bošković zahvalio je Hercegu na posjetu, potpori i razumijevanju koje iskazuje za potrebe Općine Stolac, izrazivši uvjerenje u to kako će se dobra suradnja, s ciljem realiziranja ključnih općinskih projekata, nastaviti i u vremenu pred nama, priopćeno je.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'