Bosna i Hercegovina     | 09.06.2021. 16:40 |

Redovna sjednica Skupštine BPK zakazana za 15. juni

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 9.juna (FENA) - Kolegij Skupštine Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde 17. redovnu sjednicu kantonalnog parlamenta zakazao je za 15. juni.

Osim Informacije o poduzetim mjerama i aktivnostima vezanim za pandemiju koronavirusa (COVID-19), na dnevnom redu sjednice je i nekoliko izvještaja o radu i finansijskom poslovanju za 2020. godinu. Radi se o izvještajima o radu i finansijskom poslovanju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, JU „Služba za zapošljavanje BPK Goražde“, JZU Zavod za javno zdravstvo BPK Goražde, Zavod zdravstvenog osiguranja BPK Goražde.

Pred poslanicima će se naći i izvještaj o izvršenju operativnog i finansijskog plana rada JZU Kantonalna bolnica Goražde te izvještaji o radu Direkcije robnih rezervi, Kantonalnog zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći, Arhiva Kantona i Kantonalne uprave za šumarstvo za 2020. godinu.

Predloženim dnevnim redom predviđeno je i razmatranje Izvještaja o izvršenju Budžeta BPK Goražde za prošlu godinu i Izvještaj o utrošku tekuće budžetske rezerve iz Budžeta BPK za isti period.

Skupština BPK Goražde bi na ovoj sjednici trebala dati i mišljenje na Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o principima lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom