Stranačke aktivnosti     | 09.06.2021. 17:10 |

Saopćenje za javnost Partije demokratskog progresa

FENA Saopćenje

„Zbog neodgovornih vlasti u Republici Srpskoj mjesecima se čekalo na početak imunizacije, iako je pandemija korona virusa uzimala živote, a sada se, nažalost, kasni i u revakcinaciji. Žalostan je poziv iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske da građani, koji su primili prvu dozu vakcine Sputnjik V, budu strpljivi, jer nadležni ni ne znaju kada će biti isporučena druga komponenta“, rekao je zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković.

Vuković kaže da umjesto da preuzmu odgovornost, ne samo za ove, već i brojne druge propuste, iz Vlade i Ministarstva zdravlja Republike Srpske pokušavaju da nađu opravdanja za neuspjeh.

„Građani će zapamtiti ovu pandemiju po spasonosnim odlascima na imunizaciju u Srbiju, i po totalnoj nesposobnosti i nepouzdanim domaćim vlastima u Republici Srpskoj. Vakcinaciju prvom dozom, vlast je pokušala predstaviti kao masovnu imunizaciju stanovništva a da nisu obezbijedili dovoljno doza za revakcinaciju istih, što je zaista rijedak primjer neozbiljnosti i poigravanja sa ozbiljnim stvarima. Ipak, do masovne vakcinacije u Srpskoj ni do danas nije došlo, a ukoliko se nastavi ovim puževim tempom, pitanje je da li će na jesen biti potpuno imunizovano 100.000 građana sa obje vakcine. Do danas je vakcinisano i revakcinisano manje od 40.000 stanovnika, što Republiku Srpsku svrstava na dno skale kada je u pitanju taj način sticanja imuniteta, zbog čega neko mora da odgovara. U svakom normalnom društvu trebalo bi da pljušte ostavke a mi nažalost gledamo 'ponosne' funkcionere koji predstavljaju situaciju dobrom“, ističe Vuković.

On kaže da oni koji u vlasti Srpske olako shvataju svoje dužnosti i obaveze u doba pandemije, moraju da odu, jer su posljedice ove zaraze velike, građani žele da se vakcinišu, ali se neko bezobzirno igra njihovim životima i čekaju da virus sam od sebe oslabi.

„Kada su pandemija i vakcinisanje u pitanju, stanovništvo posebno vrijeđaju zloupotrebe, odnosno nerazjašnjena priča u vezi pokretne bolnice i razne nabavke koje su u prethodnom periodu bile klasičan 'lov u mutnom'. Vlast sada tješi građane da druga doza vakcine može da bude data i 90 dana nakon prve, što bi trebalo da bude spas za one koji su podbacili u kriznoj situaciji, jer nisu zaštitili zdravlje ljudi kako bi trebalo, pa i njihove živote. Važno je da se i dalje vrši pritisak na neodgovornu vlast po ovom pitanju jer virus očigledno nije pobjeđen, te je bitno da se odgovorni 'razbude' i ozbiljnije prihvate posla“, zaključuje.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu