Servisne informacije     | 10.06.2021. 08:42 |

U BiH prijepodne sunčano, poslijepodne porast naoblake

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. juna (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je sunčano, uz malu do umjerenu oblačnost. Na krajnjem sjeveroistoku Bosne  zabilježeni su lokalni pljuskovi.

Temperatura zraka u 8 sati iznosila je 8 stepeni na Bjelašnici, na Ivan-sedlu 14, u Bihaću, Bugojnu, Drvaru, Grudama, Sarajevu-Bjelave 15, Sanskom Mostu i Tuzli 16, Livnu 18, Zenici 19, Gradačcu 20 i Mostaru 23 stepena.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 2 hPa viši je od normalnog i lagano opada.

U BiH će prijepodne preovladavati sunčano vrijeme, uz malu do umjerenu oblačnost. U prvom dijelu dana na sjeveroistoku Bosne sa lokalnim pljuskovima. Poslijepodne porast naoblake u cijeloj državi uslovit će kišu, pljuskove i grmljavinu.

U Bosni je lokalno moguće jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno intenzivnijim padavinama, jakim udarima vjetra i gradom. Vjetar slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 24 do 28, na jugu do 32 stepena.

U Sarajevu sunčano uz postepen porast naoblake, tokom dana. Kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju uglavnom u drugom dijelu dana. Dnevna temperatura oko 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije