Bosna i Hercegovina     | 10.06.2021. 11:15 |

Tegeltija i Rama u Tirani razgovarali o aktuelnim političkim i ekonomskim temama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10.juna (FENA) -Predsjedavajući Vijeća  ministara BiH Zoran Tegeltija, koji učestvuje na Samitu lidera zemalja zapadnog Balkana u Tirani, održao je uoči Samita bilateralni sastanak sa premijerom Republike Albanije Edijem Ramom.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim političkim i ekonomskim temama, sa posebnim osvrtom na proces evropskih integracija, regionalnu saradnju i unapređenje bilateralne saradnje u oblastima od obostranog interesa, saopćila je Služba za informisanje Vijeća ministara BiH.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o izazovima sa kojima se susreću zemlje zapadnog Balkana izazvanim pandemijom virusa korona, te zajednički ukazali na prednosti zajedničkog regionalnog tržišta kao nezaobilaznog faktora na putu ka Evropskoj uniji.

Ovom prilikom je ocijenjeno da će budući zajednički projekti, naročito u oblasti povezanosti, značajno doprinijeti razvoju međusobne privredne saradnje, te olakšati promet ljudi i roba, saopćila je Služba za informisanje Vijeća ministara BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta