Bosna i Hercegovina     | 10.06.2021. 11:30 |

SIPA provodi operativnu akciju kodnog naziva 'Skuter III'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. juna (FENA) - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su započeli s pretresima osoba, stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari koje koriste osumnjičene osobe na 11 lokacija na širem području grada Tuzle, općina Lukavac, Pelagićevo, Šamac, Zavidovići, Prnjavor i Ilidža, u okviru akcije kodnog naziva "Skuter III".

Prilikom vršenja pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem krivičnih djela "organizirani kriminal", u vezi s krivičnim djelom "nedozvoljen promet akciznih proizvoda" Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SIPA-e.

Pronađeni su mobilni telefoni, duhan pripremljen za pušenje, mašine za rezanje duhana, mašine za punjenje cigareta duhanom pripremljenim za pušenje, cigarete bez akciznih markica, novac.

Navedene aktivnosti realiziraju se pod nadzorom i naredbama Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Suda Bosne i Hercegovine, a uz pružanje pomoći od strane policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Zeničko–dobojskog kantona i Kantona Sarajevo.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana