Bosna i Hercegovina     | 10.06.2021. 13:06 |

GIZ - Uručeno 2.000 stručnih knjiga srednjim stručnim i tehničkim školama u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. juna (FENA) - Brojne srednje stručne i tehničke škole širom Bosne i Hercegovine, te njihove školske biblioteke suočavaju se sa nedostatkom knjiga i udžbenika, kao i s nemogućnošću kupovine stručnih knjiga koje su potrebne za stručno usavršavanje nastavnog kadra. 

Srednjim stručnim i tehničkim školama - Srednjoškolski centar Hadžići, JU Srednja ugostiteljsko-turistička škola Sarajevo, Srednja stručna škola “Džemal Bijedić” Goražde, Srednja tehnička škola “Hasib Hadžović” Goražde, Mješovita srednja škola Tešanj, Mašinska škola Prijedor i Tehnička škola Gradiška, uručeno je 2.000 stručnih knjiga i priručnika koji će olakšati i unaprijediti svakodnevni rad i proces prenosa i usvajanja znanja, saopćeno je iz Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Uručenje knjiga je svakako i značajan vid podrške menadžmentu škola, nastavnom kadru u jednoj od najizazovnijih i najkompleksnijih školskih godina, koju su zajedničkim zalaganjem i trudom uz pomoć učenika, učenica i njihovih roditelja, uspjeli prebroditi, prilagođavajući se novim načinima izvođenja nastave, ali i dalje vođeni idejom da obrazovanje ne smije ispaštati bez obzira na situaciju izazvanu pandemijom.

Navedena aktivnost realizovana je u sklopu projekta "Stručno obrazovanje u Bosni i Hercegovini“, kojeg provodi GIZ GmbH uime vlada Švicarske i SR Njemačke.

Projekt podržava partnerske škole kako bi pružale i implementirale dualno organizovano stručno obrazovanje u skladu sa potrebama domaćeg tržišta rada. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!