Bosna i Hercegovina     | 10.06.2021. 15:18 |

Podžić posjetio kasarnu OSBiH 'Kosova' u Ustikolini 

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. juna (FENA) - Ministar odbrane BiH Sifet Podžić i zamjenik ministra odbrane BiH za politike i planove Mijo Krešić boravili su danas u radnoj posjeti komandi 3. pješadijskog bataljona 4. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH smještene u kasarni „Kosova“ u Ustikolini.

Tom prilikom, Podžić je istaknuo važnost profesionalnog i odgovornog rada svih pripadnika OSBiH. Posebno se osvrnuo na ozbiljnost pristupa u radu i predanost obavezama tokom realizacije aktivnosti u proteklom periodu u okolnostima koje je obilježila pandemija COVID-19.

Nažalost, komanda ovog bataljona je tokom ove pandemije ostala bez jednog oficira, profesionalca koji je ostavio dubok trag i bio primjer i drugim kolegama iz sastava ove jedinice.

Ovo je bila prva posjeta ministra Podžića ovoj jedinici OSBiH, gdje je upoznat o rezultatima nedavno završene vježbe „Dinamičan odgovor 21“, na kojoj je ova jedinica postigla izvanredne rezultate. Prema iskazanim parametrima tokom brifinga, ovaj bataljon se može pohvaliti i po ostvarenim rezultatima u oblasti civilno-vojne saradnje, stepenom obučenosti pripadnika jedinice, ali i drugim postignućima u radu u okviru misije i zadataka koje izvršavaju.

Tokom posjete, ministar se interesirao i o stepenu logističke podrške ovoj lokaciji, kao i o statusnim pitanjima pripadnika  bataljona, a koji su prisutni i u drugim komandama i jedinicama OSBiH.

Podžić je iskazao opredijeljenost menadžmenta ove institucije da pomogne u rješavanju identificiranih problema i izazova u radu na dobrobit svih pripadnika OSBiH.

Nakon obilaska  vojne lokacije, Podžić je svoje aktivnosti nastavio posjetom Goraždu, gdje se sastao sa premijerkom Vlade Bosanskopodrinjskog kantona Aidom Obućom, a posjetio je i gradonačelnika grada Goražda Ernesta Imamovića, te je na kraju  obišao i dijelove pogona namjenske industrije smještene u ovom gradu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo