Kultura     | 10.06.2021. 15:56 |

Promocije knjige 'Eponimi' Zlatka Lukića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. juna (FENA) - Knjiga „ Eponimi“ autora Zlatka Lukića bit će promovirana u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH u petak u 20 sati, najavili su iz ove institucije.

Zlatko Lukić je rođen 1953. godine u Zagrebu. Poslije gimnazije u Banjoj Luci studirao je pravo pa književnost.

Radio je kao novinar i/ili urednik za Oslobođenje (evropsko izdanje), Glas BiH (Stockholm), Behar (Zagreb), Bosansku poštu, (Oslo), Radio Behar (Oslo), Bosansku riječ (Göteborg), Slobodni Radio Prijedor, (Lušci Palanka), TV 101, (Sanski Most). Zastupljen u nekoliko pregleda i panorama književnosti i nagrađivan za poeziju, prozu, roman i dramu. Član Društva pisaca BiH.

 Autor je drama “Crveni kesten”, “Djeca noći”, “Čudo u Malopolju”, “Karađoz”, “Katarza”, “Kino Bosna”, “Posrtanje knjige” Više od ljubavi… Također, autor je romana “Bosanski trokut” “Mozak i metak”, “Ponoćni rituali u hramu snova”, “Sunce je tvoja sjena”, “Prije nego odrastem” te zbirke poslovica, izreke i fraze u BiH “Bosanska sehara”

Pisao je i djela iz oblasti historije “Bosanski rodoslovi”, “Znameniti Rimljani” “Croatian Genealogy” i druga, saopćeno je.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana