Bosna i Hercegovina     | 10.06.2021. 16:36 |

Zvizdić-Kalabukov: Unaprijediti dijalog između BiH i Ruske Federacije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. juna (FENA) - Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Ruske Federacije u BiH Igora Kalabuhova, kojem je ukazao da je neophodno nastaviti unapređivati odnose, posebno u oblastima privrede, ekonomije, turizma, obrazovanja i kulture.

Zvizidić je rekao da je Ruska Federacija jedan od važnijih vanjskotrgovinskih partnera BiH i jedan od većih investitora u bh. ekonomiju i naglasio da postoji prostor za jačanje ekonomske saradnje.

Zvizdić je dodao i da je potrebno podržati i podsticati veze između poslovnih zajednica koje su važne za dalje širenje bilateralne trgovinske i ekonomske saradnje.

Kalabuhov je istaknuo da će raditi na poboljšanju privredne i političke saradnje i da će se zalagati za dobre odnose dvije države.

Zvizdić i Kalabukov saglasili su se da je neophodno unaprijediti dijalog i omogućiti razmjenu kulturnih, sportskih, kao i posjeta na visokom nivou.

Na sastanku je Zvizdić Kalabuhovu poželio uspješno obavljanje diplomatskog mandata u našoj državi, saopćeno je iz PSBiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo