Svijet     | 10.06.2021. 18:29 |

Napadač koji je ošamario Macrona osuđen na četiri mjeseca zatvora

FENA Internet

PARIZ, 10. juna (FENA) - Francuski sud u četvrtak je naredio da čovjek koji je ošamario francuskog predsjednika Emmanuela Macrona odsluži zatvorku kaznu od četiri mjeseca, javio je emiter programa BFM TV.

Sud je izrekao Damienu Tarelu (28), ljubitelju srednjovjekovnog mačevanja i borilačkih vještina, kaznu od 18 mjeseci zatvora, ali mu je 14 mjeseci suspendovano, javila je TV stanica.

Tarel je ranije poručio sudu u Valenceu u južnoj Francuskoj da je simpatizer desnice koji je djelovao protiv predsjednika zbog svega lošeg što je učinio za Francudsku, prenosi emiter.

Tarel je napao Macrona kada se francuski predsjednik rukovao s građanima tokom šetnje u francuskoj regiji Drome.

Tarel je kazao da je nekoliko dana uoči Macronove posjete regiji razmišljao da li da ga gađa jajetom ili kremom za tortu, ali je dodao kako nije ošamario predsjednika s predumišljajem.

- Mislim da Macron predstavlja samo truljenje naše zemlje. Da sam izazvao Macrona na dvoboj u zoru, sumnjam da bi on odgovorio - kazao je on sudu, prenosi BFM TV.

Macron je opisao napad kao izolirani incident i kazao je da su nasilje i mržnja prijetnja demokratiji. Njegov ured nije odgovorio na zahtijev za komentarom Tarelovih izjava u sudnici, prenosi Reuters.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana