Ekonomija     | 11.06.2021. 10:20 |

Vlada Kantona Sarajevo subvencionira posjetu turista iz Srbije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. juna (FENA) - U cilju povećanja broja dolazaka turista tokom ljetne turističke sezone te oporavka turizma, Vlada Kantona Sarajevo i Turistička zajednica Kantona Sarajevo subvencionirat će turističko-ugostiteljske usluge smještaja na području Kantona Sarajevo za turiste iz Srbije.

Podsjećaju da je Vlada Srbije pružila direktnu pomoću Kantonu Sarajevo i donirala vakcine AstraZeneca.

Kao znak zahvalnosti na toj donaciji, a kako bi se i Kanton Sarajevo simbolično odužio vladi Srbije, Turistička zajednica Kantona Sarajevo je pripremila program subvencioniranja turističko-ugostiteljskih usluga smještaja putem e-koda "Odmori u Sarajevu".

Subvencija će se provoditi putem zaštićenih e-kodova koji su namjeneni za korištenje turističko-hotelskog smještaja za 2.000 turista, državjana Srbije, čija imena dostavlja Vlada Republike Srbije.

Osobe s liste moći će izvršiti rezervaciju smještaja u Kantonu Sarajevo u jednom od  smještajnih turističko-ugostiteljskih objekata sa liste, a koji će biti izabrani putem Javnog poziva koji će objaviti Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

Lista odabranih smještajnih objekata će biti dostupna putem online platforme "Odmori u Sarajevu".

Online platformi www.visitsarajevo.ba integrisanoj na web stranici Turističke zajednice Kantona Sarajevo moći će pristupiti isključivo državljani s dostavljene liste u cilju odobrenja pristupa za prijavu turističko-hotelskog smještaja u Kantonu Sarajevo pod nazivom "Odmori u Sarajevu", najavljeno je.

Pravo učešća na Javnom pozivu koji raspiše Turistička zajednica Kantona Sarajevo predviđeno je za poslovne subjekte koji pružaju ugostiteljske usluge u turističko-ugostiteljskim objektima za smještaj, u skladu sa propisima koji uređuju oblast ugostiteljstva.

Planirano je da e-kodovi budu korišteni u periodu od 1. jula do 30. decembra 2021.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo