Bosna i Hercegovina     | 11.06.2021. 11:48 |

Šiljegović sudjelovao na radionici MOBiH i Generalnog inspektorata MOBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. juna (FENA) - Parlamentarni vojni povjerenik Bosne i Hercegovine Boško Šiljegović sudjelovao je na radionici Ministarstva odbrane BiH (MOBiH) i Generalnog inspektorata Ministarstva odbrane BiH, koja je u četvrtak održana u Konjicu.

Na radionici je razgovarano o pripremama Godišnjeg izvještaja o realizaciji Plana integriteta i borbe protiv korupcije Ministarstva odbrane BiH za razdoblje 2020-2024. godine i analizi zakonskih propisa koji reguliraju rad zaposlenih u Ministarstvu odbrane BiH i Oružanim snagama BiH (OSBiH) s ciljem sprečavanja eventulano štetnog uticaja na njihov rad.

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović i generalni inspektor Ministarstva odbrane BiH brigadni general Mirsad Ahmić, sa saradnicima, imali su poseban sastanak na kojem su analizirali aktivnosti za prvih šest mjeseci ove godine, kao i zajednički rad na predmetima zaštite ljudskih prava profesionalnih vojnih osoba u Oružanim snagama BiH.

Na sastanku je utvrđen i plan zajedničkih posjeta komandama i jedinicama Oružanih snaga BiH za razdoblje juli - decembar 2021. godine, čime je nastavljena visokoprofesionalna i institucionalna saradnja Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika BiH i Generalnog inspektorata Ministarstva odbrane BiH, saopćeno je iz ovog ministarstva.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo