Bosna i Hercegovina     | 11.06.2021. 12:14 |

Kolegij NSRS dopunio predloženi dnevni red redovne sjednice s još sedam tačaka

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. juna (FENA) - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, u skladu sa članom 34. stav 5. i članom 35. Poslovnika Narodne skupštine Republike Srpske, održao je danas telefonsku sjednicu Kolegija na kojoj je dopunjen Prijedlog dnevnog reda 17. redovne sjednice Narodne skupštine, čiji početak je zakazan za utorak, 22. juni 2021. godine.

Prijedlog dnevnog reda 17. redovne sjednice Narodne skupštine dopunjen je sa prijedlogom zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje auto-puta Banja Luka-Prijedor - po hitnom postupku, prijedlogom zakona o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi - po hitnom postupku, prijedlogom zakona o izmjeni i dopuni Zakona o posebnom registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece - po hitnom postupku, prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu hartija od vrijednosti.

Također, dopunjen je s Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudskoj policiji Republike Srpske, Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju krivičnih i prekršajnih sankcija Republike Srpske, te s Izvještajem o radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za 2020. godinu.

Kolegij je na prethodnoj sjednici održanoj u ponedjeljak, 7. juna, usvojio prijedlog dnevnog reda od 14 tačaka, saopćeno je iz NSRS.

 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana