Bosna i Hercegovina     | 11.06.2021. 14:21 |

Gradonačelnik Kadrić najavio potporu radu Osnovne glazbene škole

FENA Saopćenje

BRČKO, 11. lipnja (FENA) - Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić primio je u petak kolektiv i učenike Osnovne glazbene škole iz Brčkog, u povodu obilježavanja 71 godine od osnivanja te obrazovne ustanove te osvojenih nagrada na međunarodnim natjecanjima koje su pripale mališanima s odsjeka za violinu, flautu, klavir i gitaru.

Gradonačelnik Kadrić čestitao je taj značajan jubilej istaknuvši da je činjenica da je devet učenika osvojilo nagradu na međunarodnim natjecanjima potvrda da Brčko uistinu ima velike talente u oblasti glazbe.

Također je naglasio da se ukazala potreba da vlasti Distrikta razmišljaju o unaprjeđenju rada Osnovne glazbene škole te da se počne s utvrđivanjem faze formiranja kako srednje glazbene škole tako i odsjeka u okviru brčanske Gimnazije.

"Mislim da je ovo ulaganje ispravno, neophodno i Vlada Distrikta će biti velika potpora i Osnovnoj glazbenoj školi i svim njenim učenicima i mogućnostima da dalje razvijamo ovaj sektor kulture kako bismo imali što više formalno obrazovanih glazbenika u našoj lokalnoj zajednici", dodao je Kadrić, priopćila je Vlada Brčko distrikta BiH.

Ravnatelj Osnovne glazbene škole Brčko Jasmin Hasić zahvalio je u ime kolektiva škole, učenika i roditelja na prijemu od strane gradonačelnika i Vlasti Brčko distrikta BiH koji su prepoznali kvalitetu rada kako učenika tako i nastavnika.

"Povod je jako lijep, 71 godina postojanja škole u Brčkom, zatim nagrade učenika s natjecanja koje su stečene u vremenu pandemije kada su učenici pored silnih ograničenja zaista se potrudili i uspjeli da navježbaju programe i da pred međunarodnim stručnim žirijem osvoje sedam prvih nagrada te dvije druge nagrade", naveo je Hasić.

Kazao je i da iz godine u godinu raste interesiranje roditelja i učenika za pohađanjem Osnovne glazbene škole.

"Trenutno brojimo više od 200 učenika i imamo veliki broj prijava za upis u prvi razred. Nadam se da će svi oni učenici koji žele da pohađaju Osnovnu glazbenu školu imati priliku da to ostvare u narednom razdoblju, ali i da se ostvari dugogodišnja ideja da grad Brčko dobije srednju glazbenu školu jer to zaslužuje s obzirom na brojne talente koji izvan grada pohađaju glazbene škole“, rekao je Hasić.

Učenica Osnovne glazbene škole u Brčkom Milica Milovanović koja svira violinu, na međunarodnom natjecanju je nagrađena drugim mjestom.

"Velika mi je čast što sam treći put imala priliku doći u Gradsku vijećnicu zbog uspjeha na natjecanju. Planiram se nastaviti  bavim glazbom u budućnosti te upisati srednju glazbenu školu i glazbenu akademiju", kazala je Milica.

Prijemu su nazočili i predstojnik Odjela za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta BiH Zoran Bulatović i voditeljica Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje Mara Matkić, priopćeno je.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom