Svijet     | 11.06.2021. 14:29 |

Beč: Ljetni koncert Bečkih filharmoničara

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. juna (FENA) - Tradicionalni Ljetni koncert Bečkih filharmoničara u parku dvorca Schönbrunn bit će održan 18. juna.

Koncert će ove godine uživo pratiti 3.000 posjetilaca, a ostatak publike putem televizijskog prijenosa.

Prošle godine ga je uživo moglo pratiti samo 1.250 gledalaca, saopćio je Eurocomm-PR Sarajevo.

Zbog pandemije koronavirusa i ove godine će biti organizovan uz određena ograničenja. Dio ulaznica će pripasti osobama koje su se borile i još uvijek se bore u prvim redovima protiv koronavirusa, poput medicinskog osoblja i djelatnika ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Drugi dio ulaznica rezervisan je za partnere koji su omogućili održavanje koncerta.

Dirigentsku palicu će prvi put preuzeti britanski maestro Daniel Harding, a solist večeri bit će njemački pijanist Igor Levit. Pod motom "Fernweh", njemačkim pojmom koji označava čežnju za dalekim krajevima i snažnu želju za putovanjima, izvodit će djela Bernsteina, Verdija, Rahmanjnova, Debussya i mnogih drugih.

Besplatnim ljetnim koncertima na javnoj površini Bečki filharmoničari žele približiti klasičnu muziku što većem broju ljudi. Jedan koncert obično privuče više od 100.000 posjetilaca, saopćeno je.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo