Ekonomija     | 11.06.2021. 14:45 |

Ramić u Travniku potpisao ugovore za izgradnju dva putna pravca

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. juna (FENA) - Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je općinu Travnik gdje je s načelnikom općine Kenanom Dautovićem održao sastanak i potpisao dva ugovora za izgradnju putne infrastrukture.

- Radi se o rekonstrukciji i asfaltiranju dva putna pravca. To su projekti koje je Općina kandidirala na javne pozive Ministarstva. Izgradnja puta uvijek donosi i nove mogućnosti za stanovnike tih naselja. Travnik ima važan historijski značaj. Raznovrsnost i bogatstvo kulturne baštine svjedoče da je Travnik bio i ostao mjesto gdje se susreću četiri religiozna, kulturna i civilizacijska toka - kazao je Ramić.

Realizacija potpisanih ugovora će biti završena do kraja godine, čime će biti riješen dugogodišnji problem nekoliko travničkih naselja. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 110.000 KM.

- Nastavljamo dobru saradnju s Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica. Danas smo razgovarali i o drugim načinima saradnje, pogotovo kada se radi o izgradnji infrastrukture u mjestima gdje je ostvaren povratak. Izgradnjom ova dva putna pravca bit će omogućen lakši i brži dolazak u nekoliko naselja, a u isto vrijeme značajno će doprinijeti i razvoju Općine - istakao je načelnik Dautović.

Ramić je na Šehidskom mezarju i spomen-obilježju herojima 7. Korpusa Armije Republike BiH položio cvijeće i odao počast šehidima i poginulim borcima, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'