Bosna i Hercegovina     | 11.06.2021. 15:06 |

Otvorena ambulanta porodične medicine Šip

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. juna (FENA) – Ambulanta porodične medicine Šip svečano je otvorena danas u prisustvu predstavnika Općine Centar i načelnika Srđana Mandića, te članova menadžmenta JU Dom zdravlja KS predvođenih v.d generalnom direktoricom mr.sci.med.dr Amelom Kečo.

Prostor od 200 kvadratnih metara urađen je po evropskim standardima i pravilima predviđenim u segmentu porodične medicine, te sadrži dvije ordinacije, interventnu sobu i sobu za odmor.

- Unapređenje zdravstvene zaštite u svim segmentima naše je strateško djelovanje. Ova problematika nam je prioritetna, naročito u vrijeme pandemije koronavirusa. U izgradnju ambulante Općina Centar izdvojila je 60.000 KM - kazao je načelnik Mandić.

Općina Centra, kako je tom prilikom rekla Kečo, otvorenjem ambulante doprinijela je poboljšanju zdravstvene zaštite. Istakla je da se raduje daljoj saradnji sa načelnikom Mandićem i Općinskim vijećem.

U ambulanti Šip za sada će raditi dva tima porodične medicine, a ovom lokalitetu gravitira oko 8.000 zdravstvenih osiguranika sa tendencijom još većeg broja registriranih pacijenata u narednom periodu, saopćeno je iz Press službe JUDZKS.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'