Bosna i Hercegovina     | 11.06.2021. 16:49 |

Veleposlanstvo SAD-a i Misija OESS-a pozdravili susret vjerskih lidera

FENA Saopćenje

MOSTAR, 11. lipnja (FENA) - Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država i Misija OESS-a u Bosni i Hercegovini pozdravili su u petak sastanak vjerskih lidera Hercegovine - biskupa mostarsko-duvanjskog Petra Palića, muftije mostarskog, Salema ef. Dedovića i vladike zahumsko-hercegovačkog i primorskog Dimitrija.

Veleposlanstvo SAD-a i Misija OESS-a u BiH prepoznaju ulogu vjerskih zajednica u promociji mira, pomirenja i međusobnog razumijevanja, ističu iz Veleposlanstva i dodaju kako će međureligijski dijalog u Hercegovini umnogome koristiti Gradu Mostaru i cijeloj zemlji.

- Nadamo se da će današnji sastanak biti uvod u još mnoge plodotvorne razgovore između mostarskih vjerskih poglavara. Ovakvi zajednički sastanci snažan su signal sljedbenicima ovih religija da vrijedi raditi na miru i pomirenju. Sjedinjene Države i Misija OESS-a u BiH čvrsto vjeruju da je baš ovo poruka potrebna građanima Mostara i cijele Bosne i Hercegovine - navodi se u priopćenju.  

Naglašava se kako hercegovački vjerski poglavari zaslužuju pohvale za pokazanu hrabrost, dijalog i vodeće napore na pomirenju te apelira na političke lidere u Mostaru i širom BiH da, kako kažu, češće s vjerskim liderima rade na rješavanju pitanja koja predstavljaju problem za vjerske zajednice i vjernike koje one predstavljaju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'