Društvo

Nakić: Jedini smo uspjeli nastavnu godinu završiti bez prekida i online nastave

Tekst: Mario Loncar, Foto FENA/Mario Loncar

LIVNO, 11. lipnja (FENA) - U svim školama Hercegbosanske županije, školska godina 2020./2021. završena je u petak, a učenici su ovu nastavnu godinu, za razliku od prošle, proveli u razredu sa svojim školskim kolegama i učiteljima.

 - Bez obzira na tehnološki napredak, za vrijeme online nastave shvatili smo koliko je važna živa riječ, interakcija učenika i učitelja u neposrednom odgojno-obrazovnom radu te kako to tehnologija ne može zamijeniti. Zato smo sretni što smo, koliko mi je poznato, jedini uspjeli cijelu nastavnu godinu završiti bez prekida i online nastave - kazala je za Fenu ministrica znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije Gordana Nakić.

Uvjerena je kako je njihove učenike i ova nastavna godina učinila bogatijima za nova znanja, iskustva i prijateljstva.

Uložili su, kaže ministrica, puno truda i vrijedno radili, postigli najbolje rezultate i ostvarili zacrtane ciljeve te će zadovoljni otići na zasluženi odmor.

 Inače, prema informacijama koje ima spomenuto ministarstvo, na prvom upisnom roku u škole Hercegbosanske županije upisao se 351 prvašić.
 
- U prvi razred srednje škole upisat će se najmanje 594 učenika u 33 razredna odjela. Učenici će imati mogućnost upisati gimnazijski program u 11 razrednih odjela, četverogodišnja ekonomska i strukovna zanimanja nude se u 14 razrednih odjela, a trogodišnji strukovni programi u 8 razrednih odjela - istaknula je županijska ministrica.

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.