Kultura     | 11.06.2021. 20:43 |

U Kosači predstavljeni maturalni radovi učenika likovnih umjetnosti

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 11. lipnja (FENA) – U Galeriji kraljice Katarine Kosače u Mostaru u petak je upriličena izložba maturalnih radova učenika Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića.

- Ispraćamo 22. generaciju maturanata, a 20 učenika završava četverogodišnji smjer - kiparstvo, slikarstvo, grafika, modni te industrijski i reklamni dizajner. Svaki od učenika izložio je po tri rada, i to je njihov završni maturalni rad koji će im biti ogledalo budućnosti – rekao je u razgovoru za Fenu Ante Andričić, ravnatelj Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića.

Po njegovim riječima, procjena struke je da se radi o najboljoj izložbi od postojanja ove škole.

- U ovoj generaciji imamo 13 pohvalnica za odlično učenje i uzorno vladanje, a prosjek razreda je 4,55 - naglasio je Andričić.

Srednja škola likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića četverogodišnja je strukovna škola osnovana 1995. godine. Iako se radi o umjetničkoj školi, nastavni program omogućava učenicima koji završe ovu školu upis na bilo koji fakultet u Bosni i Hercegovini ali i izvan zemlje.

- Nadam se da ćemo u narednom razdoblju biti prvi izbor svima onima koji upisuju srednju školu, a vide se u umjetnosti - kazao je Andričić i dodao kako u zadnje vrijeme bilježe porast broja upisanih učenika.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo