Bosna i Hercegovina     | 12.06.2021. 18:21 |

Bjelašnicu danas čistilo 350 volontera

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. juna (FENA) - Akcija čišćenja ski-staza, parkinga i zelenih površina na području Babinog Dola na Bjelašnici održana je danas u organizaciji KJKP ZOI 84, Inicijative za Bjelašnicu i Igman, Ski Saveza BiH i magazina bhsportlife.ba.

Ukupno 350 volontera započelo je akciju u 10 sati ispred restorana Benetton gdje su dobili rukavice i vreće za smeće i u skladu s epidemiološkim mjerama bez zadržavanja i okupljanja krenuli u čišćenje terena.

- Današnjom akcijom završen je projekt proljetnog čišćenja olimpijske ljepotice Bjelašnice koji su podržali KJKP RAD i Kanton Sarajevo. Projekt je započet još u maju sa nekoliko manjih akcija čišćenja u rejonu izletišta Javorov Do kao i na potezu od Bijelih Voda do kružnog toka u Babinom Dolu, a protekle sedmice završeno je i čišćenje kabastog otpada - istakli su organizatori koji su srdačno zahvalili svim građanima i građankama koji su se pridružili akciji.

Kao nagradu svim učesnicima akcije, od 13 do 15 sati ZOI 84 je kao jedan od organizatora osigurao besplatnu uslugu panoramskog razgledanje planine Bjelašnica, saopćili su organizatori.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo