Sport     | 13.06.2021. 17:06 |

Minimalna pobjeda Engleske nad Hrvatskom

FENA Haris Dedović

LONDON, 13. juna (FENA) - Nogometna repreznetacija Engleske pobijedila je danas u Londonu selekciju Hrvatske sa 1:0, u susretu prvog kola D-grupe Evropskog prvenstva.

Strijelac jedinog gola na stadionu "Wembley" bio je Raheem Sterling u 57. minuti.

Englezi su od početka krenuli ofanzivno, vršeći konstantan pritisak, a u prvih desetak minuta imali su dvije dobre prilike. Najbolju je propustio Foden u 6. minuti kada je pogodio stativu, a tri minute kasnije golman Livaković obranio je Phillipsov udarac s ruba šesnaesterca.

Od sredine poluvremena Hrvatska je uspostavila ravnotežu, ali izabranici Zlatka Dalića nisu ozbiljnije ugrozili gol domaće selekcije.

Pitanje pobjednika odlučio je Sterling u 57. minuti nakon lijepe akcije i asistencije Phillipsa. Napadač Manchester Cityja utrčao je u srce šesnaesetrca i ispred Vrsaljka poslao loptu u gol.

Pet minuta kasnije Engelska je imala priliku da udvostuči prednost, ali Kane nije uspio iskoristiti dobar centaršut Mounta i sa nekoliko metara promašio je gol a uz to se i povrijedio.

Do kraja susreta hrvatski nogometaši pokušavali su doći do izjednačenja, ali su Englezi uspješno osujetili svaki njihov napad.

U drugom meču u ovoj grupi u ponedjeljak se sastaju Škotska i Češka.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo