Najave     | 14.06.2021. 09:51 |

Sutra sastanak o izgradnji ili sanaciji mosta na graničnom prijelazu Brčko-Gunja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. juna (FENA) - Delegacija Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, predvođena ministrom Vojinom Mitrovićem, sastat će se u utorak, 15. juna u Brčkom sa delegacijom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske koju predvodi ministar Oleg Butković, a jedna od tema sastanka bit će autocesta Sarajevo-Beograd.

Sastanku delegacija prisustvovat će gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić, šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Johann Sattler i prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH Michael Scanlan.

Tema sastanka je izgradnja novog mosta ili sanacija postojećeg na graničnom prijelazu Brčko-Gunja te definiranje kontakt tačke za novi most koji bi povezivao Koridor X i autocestu Rača-Brčko-Tuzla-Beograd, odnosno autocestu Sarajevo-Beograd.

Nakon sastanka u Brčkom, delegacije ministarstava sa šefom Odsjeka za upravljanje graničnim prijelazima Dubravkom Rodićem će obići granični prijelaz Svilaj, a zatim i s direktorom Autoputeva Republike Srpske Dušanom Topićem te granični prijelaz i most Gradiška, najavljeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana