Bosna i Hercegovina     | 14.06.2021. 12:56 |

Slobode lišeni komandiri policijskih stanica u Bihaću i Bosanskom Petrovcu

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 14. juna (FENA) - Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su po nalogu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona (USK) lišili slobode komandira Policijske stanice u Bihaću Š.D. i komandira Policijske stanice Bosanski Petrovac N.M..

U okviru akcije slobode su lišeni i policijski službenici inicijala E.DŽ., S.Š.  i S.H. 

Svi policijski službenici su uhapšeni zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela udruživanja radi činjenja krivičnih djela, zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, primanja dara ili drugih oblika koristi i krivotvorenja službenih isprava.

-U toku je pretres službenih prostorija u policijskim stanicama u Bihaću i Bosanskom Petrovcu, službenih automobila Policijske stanice Bosanski Petrovac, te drugih lokacija koje koriste osumnjičeni, a sve se radi po naredbi Općinskog suda u Bihaću. Osumnjičenima se stavlja na teret da su u periodu od marta 2019. do juna 2021. godine udruženo i organizirano počinili znatan broj djela korupcije, koja se ogledaju u uzimanju novca od većeg broja vozača motornih vozila na području općine Bosanski Petrovac radi izbjegavanje prekršajne odgovornosti, a posebno uzimanju novca od vozača kamiona za prijevoz drveta i odgovornih osoba više privrednih društava kako se istima ne bi vršila saobraćajna kontrola ili kontrola pretovara drveta - riječi su sekretara Kantonalnog tužilaštva USK Jasmine Husić.

Dodala je i kako su u ovom predmetu u posljednjih nekoliko mjeseci provedene opsežne istražne radnje, u okviru kojih je audio, video i fotografski zabilježeno čak 66 slučajeva primopredaje mita, kao i da je ukupno dokumentovano 90 krivičnih djela korupcije.

Potvrđeno je i kako će tužilački tim nakon ispitivanja osumnjičenih, donijeti odluku o predlaganju mjere pritvora.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!