Ekonomija     | 14.06.2021. 12:59 |

Počela s radom Ženska mentorska mreža

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 14. juna (FENA) - Početak rada Ženske mentorske mreže ozvaničen je danas prvim predavanjima koja su održana u Sarajevu.

Riječ je o jedinstvenom mentorskom programu koji je okupio više od 100 poslovnih žena koje će u naredna četiri mjeseca podijeliti svoja znanja i iskustva s mladim ženama koje počinju karijeru.

Osim iz Sarajeva, program je okupio učesnice iz Banje Luke, Tuzle, Mostara, Istočnog Sarajeva, Bijeljine, Prijedora, Srebrenika, Visokog, Ilijaša, Travnika, Kaknja, Tešnja, Lukavca, Doboja, Usore, Živinica i Srebrenice.

Predsjednica Uprave Addiko Bank Sarajevo i inicijatorica programa Sanela Pašić poručila je na otvaranju da će učesnice tog programa putem individualnog mentorstva i zajedničkih obuka steći znanja iz menadžmenta, upravljanja karijernim razvojem, pregovaranja, networkinga, javnog nastupa i brojnih drugih oblasti.

- Posebnu vrijednost programa čine iskustva predavača i mentorica koja će one podijeliti s učesnicama programa i time olakšati rješavanje nekih budućih izazova - navela je Pašić. 

Direktorica Deloitte BH i druga inicijatorica projekta Sabina Softić istakla je da je to projekt od izuzetnog značaja kako bi se kroz umrežavanje mladih talentovanih žena sa iskusnim lidericama iz raznih sfera poslovanja doprinijelo njihovom samopouzdanju, te ih se ohrabrilo da vjeruju u ostvarenje svojih poslovnih i privatnih ciljeva.

Predviđeno je da Ženska mentorska mreža postane redovan godišnji program razmjene znanja iz različitih poslovnih segmenata.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana