Bosna i Hercegovina     | 14.06.2021. 13:24 |

Osobe lišene slobode u akciji 'Nebo' predate u nadležnost tužilaštva USK-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. juna (FENA) - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su realizovali operativnu akciju kodnog naziva "Nebo" u okviru koje je pet osoba lišeno slobode i izvršeni su pretresi osoba, objekata i pokretnih stvari koje koriste osumnjičene osobe na dvije lokacije u Bosanskom Petrovcu i jednoj lokaciji u Bihaću.

Prilikom vršenja pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti i dokumentacija koji se mogu dovesti u vezu s počinjenjem krivičnog djela "udruživanje radi činjenja krivičnih djela", u vezi s krivičnim djelima "zloupotreba položaja ili ovlaštenja", "krivotvorenje službene isprave" i "primanje dara ili drugih oblika koristi" iz Krivičnog zakona FBiH.

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade biti predate u nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, pod čijim nadzorom su i realizovane navedene aktivnosti.

Pomoć u realizaciji akcije pružili su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, saopćeno je iz SIPA-e.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta