Ekonomija     | 14.06.2021. 13:58 |

Bečki aerodrom ponudio posebne Covid pakete za putnike

FENA Saopćenje

SARAJEVO/BEČ, 14. juna (FENA) - Pred sezonu godišnjih odmora na aerodromu u Beču teku pripreme za ponovno otvorenje putničkog Terminala 1 koji je uslijed koronakrize bio zatvoren, a otvorenje je planirano 15. juna. Sigurnosne kontrole i polijetanja se i dalje odvijaju putem Terminala 3.

U pogonu su i svi kapaciteti za dolazne putnike. Na Terminalu 1 putnicima će se ponuditi posebni Covid-Care-putni paketi – "Covid Care Premium Services".

Ovaj paket usluge između ostalog obuhvata ekspresni check-in te lični Covid paket koji uključuje FFP2 masku, rukavice za jednokratnu upotrebu, 100 ml sredstva za dezinfekciju u vreći za višekratnu upotrebu. Po izboru je moguće bukirati i PCR test. U zdravstvenom centru aerodroma (Health Center Vienna Airport) pored PCR testa moguće je uraditi i brzi antigenski test s rezultatom unutar 30 minuta. Rezultat PCR testa je dostupan za nekoliko sati, a najkasnije narednog dana, s nalazom na njemačkom i engleskom jeziku. Cijena PCR testa za osobe iznad 18 godina iznosi 69 eura, za djecu 49, a cijena brzog antigenskog testa se kreće od 15 eura za djecu do 25 eura za odrasle.

Za ovogodišnju ljetnu sezonu aerodrom računa s porastom broja putnika od oko 50 posto u odnosu na predkrizni period .

- Korona kriza za zrakoplovstvo nažalost još dugo neće biti završena, ali su izgledi dobri - navode iz uprave Aerodroma Beč, saopćio je Eurocomm-PR Sarajevo.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana