Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte TK

Saopćenje, Ilustracija

ŠOKANTNO: Tražimo ostavke premijera Hodžića i ministra Barakovića zbog podržavanje ekstremizma

Prema informacijama sa kojima raspolažemo (vidi:portal “Istraga”,VIDEO), koalicija SDP-PDA-Naša stranka-SBB-HDZ, uz prethodnu saglasnost Vlade TK, imenovala je istaknutog pripadnika vehabijskog pokreta gospodina Nijaza Omerovića iz Sapne za direktora Osnovne škole Solina u gradu Tuzla.

Riječ je o bivšem članu rukovodstva estremne Partije pravog puta, koji se otvoreno zalaže za uvođenje šerijata, za ukidanje muzičkog i likovnog vaspitanja u školama, za zabranu učešća žena u političkom i društvenom životu, za napuštanje evroatlantskih integracija Bosne i Hercegovine i uspostavljanje asocijacija država na vjerskom - islamskom osnovu i sl.

Smatramo da takva osoba, može da ima pravo na vlastiti stav, način života, pa i političko i društveno djelovanje na demokratski način, ali da nikako nije u redu da osoba sa takvim stavovima bude prvi čovjek jedne osnovne škole u gradu Tuzla. To smatramo teškim udarom na multietničnost i toleranciju u gradu Tuzli i TK za što je glavni krivac aktuelna Vlada TK, pod dirigentskom palicom gospodina Jasmina Imamovića i Mirsada Kukića.

S tim u vezi, zahtjevamo neopozivu ostavku premijera Vlade Tuzlanskog kantona Kadrije Hodžića i ministra obrazovanja i nauke Elvisa Barakovića kao glavnih poslušnika dvojca Imamović-Kukić u devastiranju sistema obrazovanja i vrijednosti koje baštini grad Tuzla.

Pozivamo OHR, OSCE, ambasade SAD-a, Velike Britanije, Njemačke, Francuske, Misiju EU u BiH, te gospodina Satlera da hitno reaguju!

Kantonalni odbor Demokratske fronte Tuzlanskog kantona

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.