Bosna i Hercegovina     | 15.06.2021. 10:30 |

Obilježena 29. godišnjica oslobađanja lijeve obale Mostara

FENA Ivana Banovic

MOSTAR, 15. lipnja (FENA) -  Boračka udruženja iz Grada Mostara zajedno s porodicama šehida i poginulih boraca obilježila su u utorak 29. godišnjicu oslobađanja lijeve obale grada od srpsko-crnogorskog agresora.

U akciji "Forsiranje Neretve" poginuli su: Enver Enko Salčin, Azer Husković, Semir Maslo, Ozrenko Vrtikapa, Elvedin Tiro, Fadil Džiho, Šerif Husović, Amer Spahić, Derviš Begić, Miralem Ćupina, Zoran Galuza, Dželal Ramadanović, Ismet Mehić-Hika i Alija Nožić.

Njihovi suborci i članovi obitelji obišli su spomen-obilježja na više lokacija u gradu gdje su položili cvijeće u sklopu manifestacije "Putevima pobjede - Stazama Samostalnog mostarskog bataljona 1992-2021".

- Ova obljetnica je istovremeno i žalosna i radosna. Radosna, zbog oslobađanja lijeve obale, a tužna jer smo tada izgubili 14 naših suboraca. Svake godine, dok smo živi, mi ćemo se njih sjećati i obilaziti mjesta njihovog stradanja - kazao je Azer Penava, predsjednik Jedinstvene organizacije boraca "Stari Grad".

Poručio je kako se njihova golema uloga u akciji "Forsiranje Neretve" nikada ne smije zaboraviti.

 - O onome što se događalo u proteklom ratu treba stalno govoriti kako se ne bi zaboravilo i ne daj Bože, ponovilo - istaknuo je Penava.  

Manifestaciju su organizirali RVI "Stari Grad", JOB "Stari Grad" te Organizacija porodice šehida i poginulih boraca grada Mostara.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo