Bosna i Hercegovina     | 15.06.2021. 13:59 |

Salkić podržao održavanje manifestacije 'Dani kulture Irana' u Banjoj Luci

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 15. juna (FENA) - Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić danas je u Banjoj Luci razgovarao sa ambasadorom Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini Gholamrezom Alimohammadom Ghelichkhanom, kojeg je upoznao sa stanjem i položajem Bošnjaka u tom dijelu Bosne i Hercegovine.

Posebno je naglasio provođenje kontinuirane višegodišnje diskriminacije od strane vlasti bh. entiteta RS što ostavlja ozbiljne posljedice po broj Bošnjaka koji danas žive u tom entitetu, saopćeno je iz kabineta potpredsjednika RS.

Salkić je istakao da je zabrinjavajuće, necivilizacijski i neprihvatljivo veličanje presuđenih ratnih zločinaca i njihovih zločina, što je danas prisutno od strane vlasti u ovom entitetu, odakle se širi i u sve druge segmente društva, kao i među same građane.

Također, podržao je održavanje manifestacije "Dani kulture Irana“ u Banjoj Luci, te istakao da ova manifestacija doprinosi upoznavanju, povezivanju među građanima i kulturama, te da pomaže razbijanju postojećih predrasuda.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu