Stranačke aktivnosti     | 15.06.2021. 13:37 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

„Smatram veoma značajnim to što je inicijativa koju smo podnijeli koleginica Mira Pekić i ja, kojom se Savjet ministara BiH obavezuje da u roku od sedam dana od dana usvajanja inicijative donese Odluku kojom se poništava postupak javne nabavke zgrade Uprave za indirektno oporezivanje u Banjaluci, danas uvrštena na dnevni red sjednice Predstavničkog doma“, rekao je predsjednik PDP-a i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović.

Borenović kaže da očekuje da inicijativa bude podržana glasanjem u Predstavničkom domu:

„Ovom javnom nabavkom je predviđeno da bude izdvojeno čak 61 milion KM više od predviđenih 37 miliona KM za kupovinu ove zgrade. Za ovu bezobraznu nabavku od čak 100 miliona KM može se kupiti tri miliona doza vakcina i izvršiti masovna imunizaciju građana, umjesto što se traži da se u ovo krizno vrijeme izdvoji tolika količina novca za, kako je već poznato javnosti, firmu kuma predsjedavajućeg Predsjedništva BiH. Nadam se da će kolege u Parlamentu imati dovoljno sluha i moralne odgovornosti da danas podrže inicijativu i odbiju ovu nevjerovatnu i veoma kontroverznu kupovinu“, kaže Borenović.

Informativna služba PDP-a

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!