Bosna i Hercegovina     | 15.06.2021. 14:17 |

KS- Definirane smjernice za prijavu boračke populacije na javne pozive Fonda

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. juna (FENA) - Problematika zapošljavanja, kao i dokvalifikacije i prekvalifikacije pripadnika boračke populacije sa stepenom invalidnosti više od 60 posto bile su teme današnjeg radno-konsultativnog sastanka ministra za boračka pitanja KS Omera Osmanovića i direktora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Vinka Jerinića.

Tom prilikom definisane su smjernice koje bi trebale animirati navedene pripadnike boračke populacije da se prijave na javne pozive za programe koje će u 2021. godini realizovati taj fond.

Ministar Osmanović izrazio je spremnost za nastavak dobre saradnje sa Fondom, a sve u cilju održavanja stope zaposlenosti pripadnika boračke populacije u Kantonu Sarajevo.

- Podsjetio je i da je, tim povodom Vlada KS u ovoj godini putem resornih ministarstava za boračka pitanja i rada i socijalne politike, kao i Službe za zapošljavanje KS, realizovala nekoliko programa zapošljavanja, samozapošljavanja, kao i dokvalifikacije i prekvalifikacije pripadnika boračke populacije, te djece šehida i poginulih boraca – saopćila je Služba za protokol i press KS.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana