Stranačke aktivnosti     | 15.06.2021. 15:13 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

SDS: Prekinuti sa dvostrukim aršinima i različitim principima na BHT-u

Srpska demokratska stranka insistira na istim aršinima izvještavanja na BHRT-u i da se konačno prekine sa primjenom različitih pravila i principa prema kadru BHRT-a iz Republike Srpske, koji je u poslednjih nekoliko dana naručito na udaru.

Svaka javno izgovorena riječ ima svoju težinu. Pitanje je samo da li se na BHRT-u sve tretira na isti način, ili stepen javne osude zavisi od toga koje je nacionalnosti osoba koja je nešto izgovorila?

Ne ulazeći u disciplinski postupak koji je BHT1 pokrenula protiv urednice u informativnom programu Gordane Dragutinović Mutić, voditeljice vijesti Zorice Jorgić i preispitivanja odgovornosti urednice Informativnog programa BHT1 Jelene Radojević Kapor, pitamo se da li je ovo prvi put da se dogodilo isto? Prema našim informacijama identično se događalo u programu BHT1 i ranije, ali su uobičajno na udaru samo srpski kadrovi.

Svima je poznato da su se u programu BHRT-a događaju brojni propusti koji su u direktnoj suprotnosti sa misijom i programskim načelima, a koje isto tako uznemiruju javnosti i narušavaju ugled i nanose štetu BHRT-u, poput onoga da se Republika Srpska naziva "Eres-om" i "manjim entitetom". Zašto je u tim slučajevima izostala bilo kakva reakcija menadžmenta BHRT-a?

Posebno osuđujemo iznošenje u javnost stvari koje trebaju biti riješene u okvirima organa BHT1. Objavljivanjem fotografija i saopštenja u medijima širom BiH uz konotaciju da su urednica Gordana Dragutinović i voditeljica Zorica Jorgić odgovorne, stavljena im je meta na čelo i ozbiljno ugrožena bezbjednost.

Pozivamo menadžment i uredništvo BHRT-a da budu objektivni, nepristrasni i izbalansirani, kako u svojim programima tako i u postupcima prema svim zaposlenim u ovom javnom servisu građana Bosne i Hercegovine.

Sektor za politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu