Bosna i Hercegovina     | 15.06.2021. 15:12 |

Britanski veleposlanik kod mostarskog gradonačelnika

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. lipnja (FENA) - Gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić primili su danas u Gradskoj vijećnici u posjet veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Matthew Fielda.

Veleposlanik Field izrazio je zanimanje za aktivnosti koje provode gradske vlasti posebice oko izrade prostornog plana, te deponija Uborak i pročistača otpadnih voda.

Gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća naglasili su na početku sastanka kako je upravo rješavanje pitanja deponija Uborak postavljeno kao prioritet i kako će puno pozornosti posvetiti tome. Stoga je održana i tematska sjednica Gradskog vijeća na kojoj je razmatrana trenutna situacija i budućnost regionalnog odlagališta komunalnog otpada Uborak – Buđevci i predstavljen i Plan prilagodbe, a na temelju Plana prilagodbe i prezentacija ponuđača, pitanje deponije ide prema konačnom rješavanju, priopćeno je iz Gradske uprave.

Veleposlanik je pozdravio sustavan i sveobuhvatan pristup rješavanju tog složenog problema, ali i svih ostalih koji čekaju rješenje.

Gradonačelnik je dodao kako je već obavio razgovore s financijskim organizacijama kako bi imali osiguranu financijsku konstrukciju za provedbu Plana prilagodbe. Upoznali su također veleposlanika kako se radi i na rješavanju problema pročistača otpadnih voda.

Više od 90 posto posla oko tog projekta završeno je te se u Gradu Mostaru nadaju kako bi pročistač do kraja godine trebao dobiti uporabnu dozvolu. Stoga se traži žurno iznalaženje dogovora s grčkom kompanijom Aktor kako bi se otklonili nedostaci na pročistaču i to omogućilo.

Također, Kordić i Marić upoznali su britanskog veleposlanika kako se radi niz infrastrukturnih projekata u gradu te na sustavnom uređenju mirujućeg prometa, nastavku procesa uklanjanju bespravnih objekata, kao i izboru novog menadžmenta u gradskim javnim poduzećima, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana