Bosna i Hercegovina     | 16.06.2021. 13:44 |

U BPK Goražde ukupno vakcinisano 1.606 osoba

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 16.juna (FENA) - Zavodu za javno zdravstvo Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde  danas je dopremljeno oko 240 doza vakcina protiv Covid-19.

Po riječima direktorice ove ustanove dr. Medine Bičo, najveći dio namjenjen je za revakcinaciju

- Dopremljeno je 100 doza vakcine Astra Zeneca i 72 doze Pfizera, sve za revakcinaciju, dok su stigle još 72 doze Pfizera namjenjene za prvu dozu – pojasnila je dr. Bičo.

Napomenula je da je protekle sedmice u BPK Goražde izvršeno najviše revakcinacija – 433, dok je prvom dozom vakcinisano 12 osoba.

- Dosad je na području BPK Goražde ukupno vakcinisano 1.606 osoba ili 6,9 posto od ukupnog broja stanovnika, od čega 1.404 na području Grada Goražde, 81 osoba vakcinisana je u Općini Pale u FBiH i 121 u Općini Foča u FBiH. Revakcinisana je ukupno 891 osoba – precizirala je Bičo.

Istakla je da se proces imunizacije na području tog kantona vrši u skladu sa dopremanjem vakcina te da raste broj zainteresiranih građana za vakcinaciju.       

Epidemiološka situacija u BPK trenutno je stabilna i danas nisu registrovani novi slučajevi koronavirusa.  Trenutno su aktivna četiri slučaja Covid-19, dok se u izolaciji nalazi 16 osoba, a u Covid odjelu Kantonalne bolnice nema hospitaliziranih pacijenata.  Od početka pandemije oporavile su se 2.022 osobe.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana