Bosna i Hercegovina     | 16.06.2021. 14:30 |

Gordana Tadić i Frank Bradsher razgovarali o jačanju vladavine prava i saradnji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. juna (FENA) – Glavna tužiteljica Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić sastala se sa dužnosnikom ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH Frankom Bradsherom, rezidentnim pravnim savjetnikom za Bosnu i Hercegovinu u okviru Ministarstva pravde SAD – OPDAT, a središnje teme razgovora odnosile su se na rad i aktivnosti Tužilaštva BiH u procesu jačanja vladavine prava, te saradnju sa partnerskim institucijama SAD-a u tim aktivnostima.

Tadić je primila Bradshera u nastupnu posjetu, te mu ukratko prezentirala rad i djelokrug aktivnosti Tužilaštva BiH, kao i ostvarene rezultate.

Također je iskoristila priliku zahvaliti se na pomoći i saradnji koju institucije SAD-a pružaju Tužilaštvu BiH u svim oblastima, te naglasila da će se saradnja nastaviti i u narednom periodu.

Bradsher, dužnosnik pravosudnih institucija SAD-a, koji u karijeri ima bogato tužilačko iskustvo u borbi protiv organiziranog i međunarodnog kriminala, također je naveo da će se uspješna saradnja nastaviti i u budućnosti, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta