Bosna i Hercegovina     | 16.06.2021. 14:36 |

Obilježavanje Svjetskog dana izbjeglica u centru Salakovac

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. juna (FENA) - Povodom Svjetskog dana izbjeglica, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine i Predstavništvo UNHCR-a u BiH, organiziraju posjetu Izbjegličko-prihvatnom centru Salakovac, u četvrtak, 17. juna,  kako bi sa korisnicima centra obilježili 20. juni, Svjetski dan izbjeglica pod globalnim motom “Zajedno možemo sve postići”

Kako je navedeno u saopćenju UNHCR-a, tim povodom  će u Izbjegličko-prihvatnom centru Salakova, vizuelni umjetnik Rikardo Druškić, sa korisnicima centra, naslikati mural kojim će prikazati da kroz toleranciju, povezanost i zajedničke vrijednosti ljudi mogu naći snagu za ozdravljenje, obnovu i čak napredovanje.

Ne tako davno, tokom rata u Bosni i Hercegovini, oko 2,2 miliona građana tražilo je utočište u zemljama regiona i širom svijeta. Danas, Bosna i Hercegovina ima priliku primiti izbjeglice koje bježe od progona i rata u potrazi za zaštitom i sigurnošću.

Ove godine UNHCR poziva na veće uključivanje izbjeglica u zdravstvenu zaštitu, obrazovanje i sport. Zajedničko iskustvo pandemije pokazalo nam je da uspijevamo samo ako se držimo zajedno. Naša glavna poruka je da zajedno s izbjeglicama možemo postići bilo što. Zajedno se liječimo, učimo i napredujemo, navodi se u saopćenju UNHCR-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom