Bosna i Hercegovina     | 16.06.2021. 15:02 |

Odvojeni sastanci Cikotića s ambasadorima Saudijske Arabije i Bangladeša

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. juna (FENA) - Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić primio je u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini  Osamaha Dakhela Alahmada. 

Ministar Cikotić je izrazio dobrodošlicu i zaželio mnogo uspjeha ambasadoru Alahmadu u budućem radu. Istakao je opredjeljenost Ministarstva sigurnosti BiH za nastavak dosadašnje saradnje između dvije prijateljske države. 

To se posebno odnosi na saradnju u borbi protiv globalnih sigurnosnih izazova, ali i pravovremene razmjene informacija u cilju bolje informiranosti i zaštite turista koje dolaze u BiH.

Ministar Cikotić je imao i odvojeni sastanak s ambasadorom Narodne Republike Bangladeš za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Den Haagu Riazom Hamidullahom. 

Poseban fokus razgovora ministra Cikotića i ambasadora Hamidullaha je bio vezan za uspostavljanje saradanje u oblasti migracija, s obzirom da je značajan broj migranata koji dolaze u BiH porijeklom iz Bangladeša. 

Ministar Cikotić je predstavio trenutno stanje u ovoj oblasti naglasivši važnost uspostavljanja saradnje i razmjene informacija te omogućavanja povratka osoba koje ilegalno borave na teritoriji BiH, saopćeno je iz Ministarsva sigurnosti BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!