Bosna i Hercegovina     | 17.06.2021. 15:16 |

U Županiji posavskoj jedan aktivan slučaj covida-19

FENA Roland Grabovac

ORAŠJE, 17. lipnja (FENA) - U Županiji posavskoj trenutno je aktivan sam jedan slučaj covida-19, a na covid-odjelu Županijske bolnice Orašje nema pacijenata.

Podaci su to izneseni na sjednici županijske vlade koja je razmatrala informaciju o epidemiološkoj situaciji.

Do sada je u Županiji posavskoj zabilježeno 1.788 slučajeva covida-19, od kojih je 105 završilo smrtnim ishodom.

Kada je u pitanju proces cijepljenja u toj županiji, do sada je prvom dozom cijepljeno 2.900 osoba, a 1.600 osoba je cijepljeno s dvije doze cjepiva.

Sukladno povoljnoj epidemiološkoj situaciji Vlada Županije posavske usvojila je nove, blaže zapovijedi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije posavske.

Novom zapovijedi, među ostalim, dopušten je rad ugostiteljskih objekata svih vrsta uz organiziranje radnog vremena sukladno općinskim odlukama o radnom vremenu ugostiteljskih objekata.

Na ulazu u objekt i drugdje na vidnome mjestu u objektu mora biti istaknuta obavijest o maksimalnom dopuštenom broju gostiju koji se smiju nalaziti unutar objekta, a minimalni potreban prostor za jednu osobu u ugostiteljskim objektima je tri četvorna metra.

Dopušta se organiziranje svih vrsta proslava povodom krštenja, vjenčanja, rođendana i sličnih događaja, uz uvjet da je osiguran minimalni potreban prostor za jednu osobu od tri četvorna metra ako se događaj održava u zatvorenom prostoru.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom