Korona virus

U Županiji posavskoj jedan aktivan slučaj covida-19

Tekst: Roland Grabovac, Ilustracija

ORAŠJE, 17. lipnja (FENA) - U Županiji posavskoj trenutno je aktivan sam jedan slučaj covida-19, a na covid-odjelu Županijske bolnice Orašje nema pacijenata.

Podaci su to izneseni na sjednici županijske vlade koja je razmatrala informaciju o epidemiološkoj situaciji.

Do sada je u Županiji posavskoj zabilježeno 1.788 slučajeva covida-19, od kojih je 105 završilo smrtnim ishodom.

Kada je u pitanju proces cijepljenja u toj županiji, do sada je prvom dozom cijepljeno 2.900 osoba, a 1.600 osoba je cijepljeno s dvije doze cjepiva.

Sukladno povoljnoj epidemiološkoj situaciji Vlada Županije posavske usvojila je nove, blaže zapovijedi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije posavske.

Novom zapovijedi, među ostalim, dopušten je rad ugostiteljskih objekata svih vrsta uz organiziranje radnog vremena sukladno općinskim odlukama o radnom vremenu ugostiteljskih objekata.

Na ulazu u objekt i drugdje na vidnome mjestu u objektu mora biti istaknuta obavijest o maksimalnom dopuštenom broju gostiju koji se smiju nalaziti unutar objekta, a minimalni potreban prostor za jednu osobu u ugostiteljskim objektima je tri četvorna metra.

Dopušta se organiziranje svih vrsta proslava povodom krštenja, vjenčanja, rođendana i sličnih događaja, uz uvjet da je osiguran minimalni potreban prostor za jednu osobu od tri četvorna metra ako se događaj održava u zatvorenom prostoru.

(FENA) R.G.