Bosna i Hercegovina     | 17.06.2021. 17:43 |

Darja Softić Kadenić nova ministrica pravde i uprave Kantona Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. juna (FENA) - Darja Softić Kadenić imenovana je danas, na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, za ministricu pravde i uprave Kantona Sarajevo.

Ministrica Softić Kadenić svjesna je izazova i odgovornosti koje ta pozicija sa sobom nosi. Za nju je, kaže, ta prilika došla iznenada.

- Dugo sam razmišljala da li napustiti ambijent Pravnog fakulteta, gdje sam gradila karijeru i upustiti se u  novo i nepoznato jer dosad nisam bila politički aktivna niti sam članica političke stranke.  

Prihvatila sam jer je licemjerno kritikovati, a ne biti istovremeno spreman prihvatiti se posla i odgovornosti. Prihvatila sam jer mislim da možemo i moramo bolje. Ovo je moj način da dam doprinos, da znam da sam učinila sve što sam mogla da svoju, a i svu našu djecu zadržim u Bosni i Hercegovini – naglasila je.

Darja Softić Kadenić dolazi na mjesto ministrice Lejle Brčić, koja je tu dužnost obavljala do prvog juna - navodi Služba za protokol i press KS.

Rođena 1982. godine, Darja Softić Kadenić diplomirala je, magistrirala i doktorirala na Pravnom fakultetu u Sarajevu. Drugi magistarski rad odbranila je na Karl Franzens Univerzitetu u Gracu, gdje je osvojila i nagradu za najbolji magistarski rad u svojoj generaciji. Autorica je brojnih naučnih radova te članica nekoliko uglednih domaćih i međunarodnih profesionalnih organizacija. Govori njemački i engleski jezik, a poznaje francuski i španski. Zaposlena je kao vanredna profesorica na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Uža specijalnost joj je građansko pravo. Udata je i majka dvoje djece.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'