Ekonomija     | 17.06.2021. 22:12 |

Otvorena kulturna manifestacija Neumsko ljeto (VIDEO)

FENA Roland Grabovac

NEUM, 17. lipnja (FENA) - Prigodnom svečanošću u Grand Hotelu Neum večeras je otvoreno "Neumsko ljeto 2021", manifestacija koja će u vrijeme ljetne turističke sezone obogatiti kulturnu ponudu jedinog bh. grada na moru.

U sljedeća dva mjeseca "Neumsko ljeto" ponudit će brojne kulturne događaje, poput Festivala animiranog filma NAFF, večeri klapa, večeri folklora i kazališnih predstava.

- Nama je želja da Neum bude destinacija neovisna o Splitu, Dubrovniku ili Mostaru, kako se to do sada vezalo, da jednostavno budemo destinacija koja ima što ponuditi gostu koji dođe u Neum, koji će se ovdje osjećati ugodno i koji će iz Neuma nositi lijepe uspomene - kazao je u izjavi za novinare načelnik općine Neum Dragan Jurković.

Predsjednica Općinskog vijeća Neum Daniela Matić istaknula je da je veliki trud uložen u kreiranje programa Neumskog ljeta kako bi Neum uistinu zaživio u špici turističke sezone.

- Imamo niz manifestacija i nadamo se da će se lista još proširivati. Želimo ju proširiti programima za mlade, jer mislimo da tu još imamo dosta prostora. Želimo poručiti da mi pored mora i sunca imamo i naše zaleđe, naše ljude i želimo ih aktivirati kako bi uistinu pokrenuli Neum - dodala je Matić.

Svečanosti otvaranja nazočilo je izaslanstvo Republike Hrvatske predvođeno državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonkom Milasom, kao i brojni domaći dužnosnici, među kojima predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, federalne ministrice Jelka Milićević i Edita Đapo, predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg i drugi.

Državni tajnika u Ministarstvu turizma Republike Hrvatske Tonči Glavina osvrnu se na budućnost Neuma, istaknuvši da se izgradnjom prometne infrastrukture u njegovoj okolici, otvara prilika da se Neum prometne u prepoznatljivo jadransko odredište.

- Neum je na prekrasnom dijelu obale i ima sve predispozicije da podigne razinu kvalitete, da raste eksponencijalno, ali ne nužno u volumenu i brojkama, nego u kvaliteti i prihodima tako da to osjete i oni ljudi koji ovdje žive - poručio je Glavina.

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo složila se da Neum ima adute koje mora iskoristiti na najbolji mogući način.

- Kao i svaki grad na moru Neum ima problema s nedostatkom infrastrukture koja je potrebna da zadrži malo duže turiste. Međutim, ono što ja mogu pohvaliti su neumski hoteli koji zaista drže svjetske standarde i, zaista, svatko tko je bio ovdje u hotelu ne vidi razliku između hotela u Americi, Japanu ili Rusiji - istaknula je ministrica Đapo.

Ona je poručila kako će Neum i u budućnosti imati podršku viših razina vlasti pri realizaciji turističkih, ekonomskih i svih drugih projekata.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/6064

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1vt0MHdlzHNzXU53o7m5RNuJ3dIDolOo-?usp=sharing

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom