Stranačke aktivnosti

Saopštenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje

 

Nezavisni blok: Crna Gora kao balkanski Willy Brandt

Usvajanjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici, Skupština Crne Gore nedvojbeno je pokazala svoj demokratski i ljudski karakter.

Posebno su jasne poruke o zabrani negiranja genocida, kao i da je zbog toga smijenjen ministar pravde, što govori o evropskim principima vladavine prava i ozbiljnog suočavanja sa prošlošću, saopštili su iz Nezavisnog bloka.

"Skupština Crne Gore jučer je postala balkanski Willy Brandt. Ova civilizacijska, hrabra odluka treba motivisati i druge da na najvećim ratnim zločinima i genocidu ne smiju graditi svoju budućnost.

Ratni zločinci moraju biti odbačeni i u obrazovnom sistemu i javnom diskursu. Suočavanje sa prošlošću i katarza nešto je bez čega prošlost na ovim prostorima nikada neće završiti. Crna Gora je jučer stavila važnu tačku u tom procesu i to snažno pozdravljam”, kazao je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.