Bosna i Hercegovina     | 18.06.2021. 11:19 |

PSBiH - Čolak i Miljanović na Osmoj plenarnoj sjednici PSSEECP-a u Antaliji

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 18. juna (FENA) - Predsjedavajući delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (PSSEECP) Bariša Čolak i zamjenica predsjedavajućeg Ljubica Miljanović učestvovat će na Osmoj plenarnoj sjednici PSSEECP-a, koja će se, pod predsjedavanjem Republike Turske, 21. i 22. juna ove godine, održati u Antaliji.

Centralna tema sjednice PSSEECP-a nosi naslov „Susjedi u jugoistočnoj Evropi zajedno: jačanje mehanizama saradnje za budućnost regionalne solidarnosti“. Kako je najavljeno, u okviru centralne teme bit će razgovarano i o nizu drugih globalnih i regionalnih pitanja, posebno u svjetlu pandemije virusa korona i njenih posljedica po ekonomiju i zdravstvo.

Programom je predviđeno da plenarnu sjednicu otvori predsjednik Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafa Şentop. U okviru rasprave o centralnoj temi zasjedanja učesnicima će se obratiti i predsjedavajući delegacije PSBiH u PSSEECP-a Bariša Čolak.

Organizatori su najavili da će u završnim dokumentima plenarne sjednice PSSEECP-a biti naglašena potreba unapređenja saradnje i jačanja principa solidarnosti, kako među zemljama regiona tako i na cijelom evropskom kontinentu, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!