Stranačke aktivnosti

Saopštenje za javnost PDP-a

Saopćenje

„Odluka Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, kojom je zaustavljen pokušaj velike pljačke kroz nabavku zgrade UIO BiH, pobjeda je ne samo PDP-a i opozicije, nego prije svega pobjeda zdravog razuma i svakog poštenog čovjeka i u Republici Srpskoj i u BiH“, rekao je potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

Crnadak kaže da prihvatanje inicijative poslanika Branislava Borenovića i Mire Pekić šalje poruku da će se u ovoj zemlji uskoro raditi drugačije i da će se konačno zaustaviti izvlačenje stotina miliona maraka iz budžeta za razne kumove i rođake.

„Posebno je indikativno da je SNSD, kao inicijator nabavke, bukvalno nestao iz javnosti poslednja tri dana, niko se ne oglašava i niko više ne poziva da se Mili Radišiću ipak plati 100 miliona KM za ovu zgradu“, dodaje Crnadak.

On kaže da se SNSD se ponaša kao lopov uhvaćen na djelu - ućutali su se, prave se da se ništa nije desilo i mole Boga da se čitava priča zaboravi.

„Nakon što su samo SNSD i njihovi strateški partneri iz FBiH jedini bili protiv da se zaustavi sramna nabavka od 100 miliona, kao član Savjeta ministara u prethodnom sazivu moram napomenuti da je sada potpuno jasno zašto je u prošlom mandatu blokirana svaka inicijativa da se nova zgrada UIO u Banjaluci nabavi za predviđenih 38 miliona KM. Pozivam Savjet ministara da realizuje odluku Predstavničkog doma i pokaže da nije dio ove osmišljene igre, te da u narednim danima naloži UIO BiH da obustavi ovu sramnu nabavku i uputi detaljnu informaciju Parlamentu o ovom slučaju“, zaključuje Crnadak.

PDP
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.