Bosna i Hercegovina     | 18.06.2021. 12:10 |

GPBiH dogovorila mentorstvo sa savjetnikom američke Uprave za zaštitu granica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. lipnja (FENA) - Ravnatelj Granične policije (GP) BiH Zoran Galić u petak je u Glavnom uredu GPBiH u Sarajevu održao sastanak s glavnim zamjenikom pomoćnika tajnika za unutarnje poslove Vlade SAD-a Robertom D. Paschallom i njegovim suradnicima, na kojemu je, među ostalim, predstavljen rad Granične policije BiH.

Galić je predstavio i dio aktivnosti koje provode pripadnici ove policijske agencije u borbi protiv prekograničnog kriminaliteta te izrazio zahvalnost na dugogodišnjoj suradnji i potpori Vladi Sjedinjenih Američkih Država, priopćeno je iz GPBiH.

"Vlada SAD-a kontinuirano pruža potporu GPBiH, što nam je od izuzetnog značaja, posebno posljednjih godina kada imamo konstantnu borbu protiv nezakonitih migracija i kada je više nego ikad potrebno jačati Graničnu policiju, osim u ljudstvu, tako i u materijalno-tehničkim sredstvima. Zahvaljujem Vladi SAD-a na tome što nam uvijek pruže pomoć kada iskažemo potrebu za tim, prije svega u vidu specijalističke opreme, kao i obuka naših policijskih službenika, kako bismo učinkovitije štitili državnu granicu", istaknuo je ravnatelj Galić, te je ovom prilikom, u znak zahvalnosti za dugogodišnju potporu, Paschallu uručio zlatni grb GPBiH.

Na sastanku je dogovoreno mentorstvo savjetnika američke Uprave za carine i zaštitu granica, koji će provesti četiri mjeseca s pripadnicima Granične policije na terenu, a dogovoreno je i kvartalno održavanje sastanaka graničnih policija iz regije s ciljem razmjene iskustva, stoji u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom