Bosna i Hercegovina     | 18.06.2021. 12:31 |

PSBiH - Šiljegović posjetio 5. pješadijsku brigadu OSBiH u Dubravama kod Tuzle

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 18. juna (FENA) - Parlamentarni vojnik povjerenik Bosne i Hercegovine Boško Šiljegović sa saradnicima posjetio je jučer 5. pješadijsku brigadu Oružanih snaga BiH (OSBiH), kao i jedinice iz sastava drugih brigada stacioniranih na lokalitetu Dubrave u Tuzli.

Komandant brigade, brigadir Emir Kliko sa suradnicima tokom posjete, koji je uključivao radni sastanak, brifing i obilazak lokacije, upoznao je parlamentarnog vojnog povjerenika BiH i predstavnike Generalnog inspektorata Ministarstva obrane BiH s brigadnim generalnom Mirsadom Ahmićem na čelu, s realiziranim aktivnostima brigade, kao i s težišnim aktivnostima do kraja godine.

Šiljegović i Ahmić posebno su se interesirali za zdravstveno stanje profesionalnih vojnih osoba izazvano pandemijom koronavirusa, personalnu popunjenost brigade, stanje materijalno-tehničkih sredstava, stanje motornih vozila, kao i za stanje infrastrukture na lokaciji.

Nakon razgovora s rukovodstvom brigade, predstavnicima drugih jedinica, kao i profesionalnim vojnim osobama Šiljegović obišao je stražarsku službu i prostore koje koriste profesionalne vojne osobe (kuhinja, trpezarijski prostor, kotlovnica i dr.), te održao i poseban radni sastanak s predstavnicima Oklopnog bataljuna taktičke potpore stacioniranog na lokalitetu Dubrave, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta