Ekonomija     | 18.06.2021. 15:37 |

Šarović: Priče o velikim investicijama neće učiniti život građana RS boljim

FENA Saopćenje

BANJA LUKA 18. juna (FENA) - Privreda Republike Srpske se suočava sa konstantnim padom proizvodnje, prihoda i profita, smanjenjem priliva stranih investicija kojih skoro da i nema u ovoj, kao ni u prethodnoj godini. Pad poslovanja konstantno dovodi do pada broja zaposlenih i to je realni učinak vlasti u Republici Srpskoj - kaže Mirko Šarović.

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović reagovao je na konstatacije premijera Republike Srpske Radovana Viškovića, izrečene na otvaranju Prve investicione konferencije "Mogućnosti i izazovi privrednog razvoja Republike Srpske" u Laktašima, na kojoj su najavljene i nove investicije.

- Republika Srpska se još nije vratila na pozicije na kojima je bila prije početka pandemije, a sad tone sve dublje u ekonomsku propast, upravo zahvaljujući aktuelnoj vlasti koju predvodi SNSD - rekao je Šarović.

Smatra da prazne priče o velikim investicijama neće učiniti život građana Republike Srpske boljim, jer je SNSD, koji u kontinuitetu vlada već 15 godina, sistematski urušio i same pretpostavke za brži ekonomski razvoj.

- Istina je da Republika Srpska, po svim parametrima, ekonomskim, privrednim, pa i političkim, najlošije stoji u regionu, ali i u Evropi. Nažalost, ne postoji nijedan segment društvenog života za koji bi se moglo reći: Evo, uspješni smo - ističe Šarović.

Kao konkretne činjenice, Šarović navodi nesposobnost vlasti da nabavi vakcine, provede imunizaciju i zaštiti kolektivno zdravlje stanovništva.

- Takođe, vlada premijera Viškovića nije imala adekvatan odgovor na krizu koju je izazvala pandemija  virusa korona, zbog koje su mnoga preduzeća otpustila dobar dio radnika tokom i neposredno nakon lokdauna. Zato su smiješne priče o rastu BDP-a, kojima se pokušava obmanuti javnost - smatra predsjednik SDS.

Šarović podsjeća da se SNSD dosad pokazao uspješan samo u namještanju tendera i prekobrojnom zapošljavanju u javnoj upravi.

- Najavljena ulaganja u infrastrukturu po modelu SNSD-a svode se na izvlačenje para iz budžeta, a kakva nam je putna infrastruktura, ako zanemarimo nove autoputeve građene iz kreditnih sredstava, dovoljno se vidi po našim saobraćajnicama koje bi u normalnim državama odavno bile van upotrebe - zaključuje Šarović, saopćio je SDS. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo